Měníme obsazení, Burkeho bude hrát Diana Toniková

Těsně před zahájením zkoušek jsme museli změnit obsazení. Místo původně ohlášeného Jakuba Albrechta, který je zdravotně indisponován, bude titulní roli v komedii Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho hrát žena.

Naši diváci herečku Dianu Tonikovou dobře znají. Třeba jako paní Bonacieux ze Tří mušketýrů (2013) a také z inscenací Lhář (2014), Nos (2015), Don Quijote (2016) nebo Akvabely (2017). V současnosti hraje v Městských divadlech pražských, MeetFactory, Studiu Hrdinů, Divadle Letí, Divadle NaHraně nebo v souboru BodyVoiceBand. Hostovala i v Divadle J. K. Tyla a s režisérem Šimonem Dominikem tu pohybově spolupracovala na Postřižinách. „S Dianou Tonikovou spolupracuji už řadu let, od našeho společného angažmá v Chebu, a Burke bude dokonce její čtvrtou mužskou rolí v mé inscenaci. Jistý genderový posun naznačil už Ladislav Smoček obsazením Outěchové mužem, což se ujalo i v dalších inscenacích, a my jsme se nakonec rozhodli tento prvek ještě posílit a udělat i druhou, opačnou inverzi,“ řekl režisér Šimon Dominik.

V roli Svatavy, kterou měla Diana Toniková původně hrát, ji vystřídá Klára Kuchinková. Mění se i role Tichého, místo pracovně zaneprázdněného Petra Konáše se jí ujmou Marek Mikulášek v alternaci s Kryštofem Dvořáčkem. Z původně ohlášeného obsazení tak zůstává Milan Šteindler jako paní Outěchová a Michal Štěrba v roli Václava.

Všichni jsme se sešli 1. 5. na první čtené zkoušce v příjemných prostorách Security Space & Café a věříme, že teď už půjde všechno jako na drátku…

Těšíme se!